Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: riba
Категория: Хоби
Прочетен: 1223369
Постинги: 146
Коментари: 176
Гласове: 4112
Архив
Календар
«  Октомври, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Един блог за рибите в помощ на рибарите, всичко свързано с рибата и риболова, начини на ловене и места за успешен риболов, а също така и чалъмите при риболова и някоя друга рецепта.
Автор: riba Категория: Хоби
Прочетен: 1223369 Постинги: 146 Коментари: 176
Постинги в блога от 17.10.2009 г.
  За нашите климатични условия обикновено до края на октомври трябва да се извършат основния есенен преглед и зазимяването на пчелните семейства colonies.
Трябва да се знае обаче, че заедно с осигуряването на достатъчно качествена храна и навременното и правилно зазимяване, важно условие за доброто презимуване на семействата colonies imageе и полагането на подходящи грижи и осигуряването на пълно спокойствие на пчелните семейства colonies към края на есента и през зимата.
Може да срещнете десетки пчелари и да установите че всеки от тях зазимява своите пчелни семейства colonies по различен начин.
Първата разлика идва от системата на кошерите.
При Дадана блат - сваляме магазините и ги прибираме в специално помещение, празните пити от плодника също пребираме и поставяме преградна дъска.
При многокорпусните също се прибират празните пити и се слага преградна дъска, често срещано е зад преградната дъска да се сложат празните пити. Според един пчелар с наз 35 - 40 г. опит целта на всичко е с минимум усилия да се получи максимум резултат.
Със стесняването идва и подхранването - тук също има милиони варианти.
На пчелните семейства colonies imageтрябва да се осигури достатъчно мед за да презимуват - ОК. и да не е манов - добре обаче моите пчелички друт мед не правят - първата и втората година бях много притеснен.
През следващите 2 -3 години установих че не е проблем / да пази господ/
Установих че за пчелите и зазивяването може да е различно - експериментирах и зазимих няколко кошера без да ги стеснявам - оставих повечко мед  подхранвах - получи се.
Понеже имам два вида кошери - Многокорпусни и Дадан Блат направих експеримент и със втория вид - на единия оставих магазина от горе защото кошера е стар и дъното не се маха, а на втория преместих магазина върху дъното а плодника сложих над него - да ви кажа тежи ((((((:
Преди слагах между корпусите на многокорпусните хартия с десетина см разстояние по средата - в последните година две и това не правя - само я смилат на талаш.
И сега зазимяването при мен е преместване на празните корпуси или магазини под семейството colonies , затваряне на входовете до 2 см и подхранване - така с минимум усилия разчитам на максимум ефект.
Категория: Хоби
Прочетен: 1772 Коментари: 0 Гласове: 7
Търсене

Спечели и ти от своя блог!