Постинг
26.08.2009 20:30 -
Черноморска скумрия част първа
Автор: riba
Категория: Хоби
Прочетен: 1826 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 25.09.2009 15:30
Прочетен: 1826 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 25.09.2009 15:30
Тялото на скумрията е вретеновидно. Гръбните перки са две. Зад втората гръбна перка има по една редица малки перки. Гърбът е морскосин, изпъстрен с напречни тъмни ивици, а коремът-сребристобял. На дължина достига до 30 см., а на тегло -до 260гр.
Скумрията е стадна морска риба. Половата зрелост настъпва на 1-годишна възраст. Хвърлянето на хайвера се извършва през март-април на порции в Мраморно море при температура на водата 14 градуса и соленост около 38/5 промила. В Черно море не се размножава, тъй като солеността на водата е около 18 промила , хайверът пада на дъното и загнива.
Скумрията е стадна морска риба. Половата зрелост настъпва на 1-годишна възраст. Хвърлянето на хайвера се извършва през март-април на порции в Мраморно море при температура на водата 14 градуса и соленост около 38/5 промила. В Черно море не се размножава, тъй като солеността на водата е около 18 промила , хайверът пада на дъното и загнива.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. amazon.de
2. amazon.com
3. amazon
4. dom i gradina
5. селско стопанство
6. liternet.bg
7. deca
8. riba
9. amazon.com
10. amazon
2. amazon.com
3. amazon
4. dom i gradina
5. селско стопанство
6. liternet.bg
7. deca
8. riba
9. amazon.com
10. amazon