Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: riba
Категория: Хоби
Прочетен: 1226246
Постинги: 146
Коментари: 176
Гласове: 4112
Архив
Календар
«  Август, 2009  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Един блог за рибите в помощ на рибарите, всичко свързано с рибата и риболова, начини на ловене и места за успешен риболов, а също така и чалъмите при риболова и някоя друга рецепта.
Автор: riba Категория: Хоби
Прочетен: 1226246 Постинги: 146 Коментари: 176
Постинги в блога от 14.08.2009 г.
14.08.2009 16:56 - Първите зъбки
Те се появяват по различно време: някои без болка и признак, че прорастват, а други за съжаление предизвикват силен дискомфорт у детето. Най-често първото зъбче пробива около шестия месец. Мястото, където ще се появи, зачервено, побеляло и дори може да прокърви. Бебето става изключително нервно , плаче без видима причина , лапа пръстите си и всичко, което може да се дъвче. Много родители отбелязват цяло разнообразие от неприятни симптоми, които отдават на пробива  на ново зъбче - обриви по дупето, температура,  диария и др. Но тезипризнаци може да са следствие на болест - не ги пренебрегвай, а задължително посетете педиатъра. Ето как да помогнеш на малкото:
* Дай му да дъвче  нещо по-твърдо (солета, парченце хляб, или обелен морков). Но винаги стой близо и не го изпускай от очи, докато гризе храна , защото има опасност от задавяне.
*Използвай гумените рингове, изработени от безвредна материя, които могат да се изстудяват в хладилника. Те донасят истинско облекчение на изнервеното бебе.
*Можеш да опиташ хомеопатични средства или специалните обезболяващи гелове(нанасят се с чисти пръсти с масажиращи движения). За по-сигурно се посъветвай с педиатъра за  точното средство.
Категория: Хоби
Прочетен: 1343 Коментари: 0 Гласове: 4
14.08.2009 15:49 - Колики

Коликите се появяват през първите  няколко седмици и продължават 3 до 4 месеца. Най-често техният пик е между 8-ата  и 12-ата седмица от раждането на бебето.Обикновено отшумяват след 4-тия месец, но има деца, при които продължават чак до първата им годинка.
Според различни теории коликите могат да се дължат на много фактори. А сигурен лек за болезнените спазми е единствено...... времето. Дори специалните биберони и шишета против колики не винаги са ефикасни.
Все пак, ако се притесняваш, че плачът и липсата на сън са необичайно много, дори и при сериозния дискомфорт, който изпитва мъничето, непременно се консултирай с педиатър и заведи бебето на преглед.
Не опитвай неудобни за теб пози при хранене с цел да предотвратиш поемането на повече въздух от детето.Това зависи само от регулацията на отваряне и затваряне на неговата носоглътка. А тя е различна при всяко едно дете и няма как да и повлияеш. Опитай да си водиш дневник - да записваш кога и колко плаче и какво го успокоява. Това ще ти помогне по-лесно да установиш кое му действа добре.
И най-важното колкото и  да ти е трудно, опитаи се да запазиш спокойствие - твоето умно дете усеща, когато си стресирана.

10 ЗЛАТНИ ПРАВИЛА:
1. Винаги изчаквай малкото да се оригне след хранене- подръж го изправено няколко минутки, след като си го накърмила.
2. За да успокоиш бебчето, обърни го по коремче върху скута си, коленете си или върху леглото и нежно масажирай гръбчето му.
3. Увий мъничето добре в пеленка или одеялце, така че коремчето му да се затопли.
4. Разхождай се, като гушкаш новороденото с лице към себе си. Използвай кенгуру или слинг или просто го поноси на ръце из стаята.
5. Ритмичните движения ще му действат успокояващо. Една разходка с колата или в детската количка може да се отразят изненадващо добре.
6. Опитай се да масажираш коремчето на бебето с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка в областта около пъпчето. Особено полезен е масажът 20-30 минути преди хранене.
7. Гушкай бебчето си колкото се може повече - то има голяма нужда от твоята близост и физически контакт.
8. Обърни внимание кога бебето плаче, колко дълго, дали има някаква зависимост с яденето. Може да съобразиш разходката с времето, когато на детето му е най-зле. Така периодът на колики ще мине по-лесно.
9. Когато бебето плаче и неможеш да го успокоиш, смени позицията, в която го държиш: ако е легнало, го изправи за малко или го обърни към себе си.
10. Старай се да го храниш в притъмнена тиха стая - на много бебета им липсват уютът, топлината и спокойствието на майчината утроба.
Категория: Хоби
Прочетен: 1435 Коментари: 0 Гласове: 4
Търсене

Спечели и ти от своя блог!